076B332A-E501-4779-9428-9B588867533B.jpeg 5D207589-5590-4E88-8D58-FDD7C330FF3E.jpeg 6E517665-06FE-4FB0-9261-E5F277DAC770.jpeg 367C6B54-12A7-4023-AB22-113BB6946A34.jpeg 9C222782-A9F0-48F2-A8C6-00058DFCD79C.jpeg jongenshockey-siteheaderV3.jpg
Mijn Team
Junioren
Zaalhockey
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Verandering

25-4-2016
Verandering!

Ik heb lang lopen zoeken naar een onderwerp voor deze bijdrage en ben uitgekomen bij het begrip: verandering.

De veranderingen bij onze mooie club volgen elkaar in rap tempo op. Dat heeft te maken met de uitbreiding van de accommodatie met nieuwe velden, de als gevolg daarvan ontstane groei van het ledenaantal, de aantrekkingskracht van de club op potentiƫle sponsoren en de sportieve en andere doelstellingen.

Verandering is nooit vanzelfsprekend. Het kost integendeel vaak moeite om de zin van verandering te kunnen doorzien en iemand daarvan te overtuigen. 

Veranderingen hebben te maken met beleidsmatige keuzes van een club. Wil je een club klein houden, de ambities en doelstellingen beperkt en de contributie laag, dan is dat een keuze. Wat mij betreft is deze keuze met de aanleg van de nieuwe velden al uit beeld geraakt. Met de huidige ledenaantallen en het profiel van de club met ruime en goede trainingsmogelijkheden door vaak betaalde trainers stel je andere doelen. De kwaliteit bij de senioren en junioren is dermate aanwezig, dat je je als club sportieve doelstellingen kunt stellen voor de selectie-elftallen en dat gebeurt ook, natuurlijk met alle ruimte voor iedereen die gewoon op zijn of haar eigen niveau wil kunnen hockeyen. Dat is waar AMVJ voor staat. 

Verandering gaat dus niet vanzelf en het kost ook geld. Geld voor de technische staf en de trainers, en geld voor de dure hockeymaterialen die ieder jaar weer moeten worden aangeschaft. Daarin investeert de club ieder jaar ruim meer dan de helft van de vaste inkomsten.  

Die inkomsten bestaan momenteel voornamelijk uit contributie. Iedereen kan zien dat het aantal sponsorborden langs de velden beperkt is, eigenlijk te weinig voor een club met ruim 1300 leden. Andere verenigingen hebben vaak ook een shirtsponsor die jaarlijks een fors bedrag betaalt om op het shirt van de club te mogen prijken.

Welnu, er staat in dat opzicht weer een verandering voor de deur. Een tijdje geleden is al aangekondigd, dat (nieuwe) leden moeten wachten met de aanschaf van een nieuw shirt. Dat is niet zomaar, maar vanwege het feit dat de club voor komend seizoen maar liefst drie shirtsponsoren heeft weten te strikken, wier logo's het shirt op de borst, de rug, en de mouw zullen sieren. Daar zijn we trots op.

De shirtsponsoren betalen jaarlijks een bedrag van in totaal ongeveer 5% van de gehele begroting nu, dus hun bijdrage is substantieel en stelt de club in staat om (bijvoorbeeld) te kunnen blijven investeren in de kwaliteit van de trainers en de trainingen.   

Zij stellen wel de voorwaarde dat de logo's op de shirts van alle leden worden bedrukt; terecht naar mijn mening. En omdat Adidas volgend seizoen een nieuw AMVJ-shirt op de markt brengt, heeft dat ertoe geleid dat wij alle leden in een nog te houden ALV in mei willen vragen in te stemmen met het meerjarig vastleggen van deze sponsoren door te accepteren dat met ingang van komend seizoen een nieuw shirt moet worden gedragen, dat door ieder lid zal moeten worden aangekocht. 

Bij andere verenigingen gebeurt zoiets regelmatig, bij AMVJ (nog) niet, omdat het de eerste keer is dat zich shirtsponsoren aanbieden. 

De lange inleiding dient ertoe om deze verandering in de juiste context te plaatsen. Het is een verandering die hoort bij de moderne, ambitieuze hockeyvereniging die AMVJ wil zijn. Van de te houden ALV ontvangen jullie allemaal nog bericht, maar je bent hiervan nu vast op de hoogte.  

Groetend,

Han Beekhuizen
Voorzitter HC AMVJ

 
6-6  Inleveren materialen F
6-6  Inleveren materialen Jongens 6E
13-6  Inleveren materialen meisjes 6E
13-6  Inleveren materiaal 8E teams zond...
13-6  Inleveren materiaal ABCD (zonder ...
14-6  Inleveren materiaal SR teams (zon...
14-6  Bekendmaking teamindeling junioren